Juleavslutning for trenere og lagledere

Postet av Varpe Ballklubb den 6. Des 2017

Husk juleavslutningen for trenere, lagledere og styre i klubbhuset i morgen torsdag kl 18.30.

Velkommen!
Oversvømmelse på 7'er-banen

Postet av Varpe Ballklubb den 19. Sep 2017


Et kraftig regnskyll i forrige uke sørget for å tette igjen kulvertrøret i skogen bak sjuerbanen med kvist og løv, med det resultat at vannet flommet over flomvollen og dro med seg mengder med sand ut på banen. Det så ganske mørkt ut, med tanke på arbeid og skader. 

Til alt hell sto det allerede en gravemaskin på området, da det var arbeid med å grave en kabelgrøft. Med hjelp fra denne gravemaskinen, samt super dugnadsinnsats fra ca 15 frivillige i går (takk til dere!), ble det utført et kjempearbeid som gjorde at situasjonen ser mye lysere ut. 

Det ble anslagsvis fjernet ca 25 lastebillass med sand/grus fra banen. Nå er det mulig å trene der igjen, men det må tørke opp litt og finpusses litt mer. Til våren planlegges en dyprens av banen, som leverandøren av kunstgresset anbefaler etter slike hendelser.


Varpe er Norway Cup-vinnere 2017!

Postet av Varpe Ballklubb den 30. Aug 2017


Det er en stund siden sommerferien nå, og hverdagen er tilbake igjen på Slettmoen med treninger og kamper som vanlig. Men på klubbhuset står beviset på det som skjedde på Ekeberg i begynnelsen av august: Norway Cup-pokalen! 

Dette skrev klubbens leder på Facebook da jentene på J13-laget vant hele klassen sin:

Så var det ikke en drøm, men en drøm som ble virkelig. Tenke seg til lille Varpe vinner Norway cup med jenter 13. Klubben som i sin tid ble titulert som "et morsomt lag i skogen" i Varingen .Så en takk til alle som hadde troa på oss, det gjelder bare å være litt tålmodig. Så etter 45 år så fikk vi oppleve dette helt utrolige. Takk til jentene, trenere og lagledere. 😃 Takk til alle som har stått på for Varpe opp gjennom årene, alle våre medlemmer og ikke minst til alle dere som var med og heiet oss fram til seier på Ekeberg. Hilsen en stolt Varpe leder! 

Her blir Terje Ryen intervjuet på TV2:


Her er hva Romerikes Blad skrev da seieren var et faktum:

– Vi har en knallgod gjeng med fotballjenter og det morsomt at de gikk hele veien i år, forteller trener Tommy Sørlien.

Overlegne

Varpe er en liten klubb i Nittedal og klubben har slått sammen en treningsgruppe bestående av jenter født ifra 2001 til 2004.

– Det var bare ni spillere som kunne delta i J13-klassen, så vi måtte ta med oss noen spillere født i 2003. I tillegg fikk vi låne to spillere fra Fet, sier treneren.

Jentene vant enkelt gruppespillet med en målforskjell på 27–1.

– Jeg tror jentene drar veldig nytte av at de har en treningshverdag hvor de blir matchet mot jenter som er eldre enn dem. Det viste seg litt under den uka her, og vi fikk vel først litt motstand først i finalen.

Der vant de 2–1 over Kolbotn.

Feiret

I fjor stilte klubben også med lag i J13-klassen, men da røk de mot naboklubben Gjelleråsen i semifinalen.

– Mange av dem som var med i fjor, var også med i år og jeg tror de syns det var moro å komme hakket lenger i år, sier treneren.

Han forteller at ingen andre lag fra klubben noen gang har vunnet en finale i Norway Cup.

I tillegg ble lagets keeper, Thiril Erichsen, kåret til banens beste under finalen.

– Det er klart det er moro for jentene å sette en slags klubbrekord. Etter finalen i går dro vi tilbake til klubbhuset og feiret med pizza og brus, mens vi så kampen i reprise.

, Romerikes Blad


Og dette sto i Varingen:

- Det føles helt rått! Dette er stort! Varpe-trener Richard Hjørnstad fant nesten ikke ord og måtte ty til klisjéer etter å ha sett jentelaget slå Kolbotn 2-1i fredagens Norway Cup-finale.

 –  Dette er vårt tredje forsøk. Vi har vært nærme før, senest i fjor da vi ble slått ut i semifinalen av naboklubben Gjelleråsen.

Årets finale i klasse T, J13 år 9-er, ble både jevn og spennende. Etter å ha ledet 2-0 ved pause, fikk Varpe et baklengsmål tidlig i andre omgang, noe som gjorde resten av kampen spennende.

Begge lag hadde sine sjanser, men det ble ingen flere scoringer. Elise Thoruds to scoringer i første omgang ble dermed tungen på vektskålen. Det første var et langskudd, det andre kom da hun fikk foten på ballen etter kaotiske tilstander i Kolbotns forsvar.

 Banens beste

Men keeper Thiril Rækstad Erichsen ble kanskje en minst like stor matchvinner for Varpe. Etter kampen ble hun da også kåret til banens beste spiller.

- Vi er den minste klubben i bygda og dro i gang en skikkelig jentesatsing for fire-fem år siden, med mange jenter født i 2002 til 2004. Det har vært mye og langsiktig jobbing, og mange personer har vært involvert. Derfor er dette stort, sier trener Hjørnstad.

 - Kunne bikket begge veier

- Hvordan hadde du det under kampen?

- Jeg var ganske rolig faktisk. Men kampen var spennende, den kunne bikket begge veier. Men vi har noen matchvinnere som er gode å ha i slike kamper. Jeg så det på dem, de var helt rolige og konsentrerte før kampen. De ville ikke ha en gjentakelse av det som skjedde i fjor, sier Richard Hjørnstad.

Vi kan forsikre om at disse jentene ikke var like rolige etter kampen. Feiringen vil nok vare utover…

Tekst og foto: Henrik Aasbø, Varingen

Kampfakta:

Det ble et meget spennende oppgjør mellom Kolbotn IL og Varpe BK. Varpe BK startet best og fikk scoret to mål før pause. Kolbotn jobbet hardt for å prøve å komme seg tilbake i kampen. Nummer 17 for Kolbotn, Sara Bahtijaragic, klarte å putte ballen i nettet, men det holdt ikke. Varpe BK stakk av med seieren og vant finalen i klasse T.

Kolbotn IL-Varpe BK 1-2 (0-2) Mål: 0-1 Elise Thorud, 0-2 Elise Thorud og 1-2 Sara Bahtijaragic Gule kort: Ingen Røde kort: Ingen Dommere: Ingeborg Myrind Bekkavik (Sjetne IL), Merete Hammer (Vartdal TIL), Johanne Grøbeck (Kvæfjord IL) og Camilla Heien-Wiik (Laksevåg TIL). Kolbotn IL: Anniken Haagenrud, Benedikte Sofie Hjetland, Ina Winita Harneshaug, Marthe Holtet Røsseth, Thea Wilhelmsen, Mie Svingeseth, Nora Mathiassen-Nymoen, Sara Bahtijaragic, Anna Flatekvål, Andrea Langseth, Mathea Viddal Kloster og Marthe Tangen Staås. Varpe BK: Thiril Rækstad Erichsen, Emma Sjøblom, Monica A. Berg, Lisa Fergusson Sørlien, Sonia Fearnley, Hanne Broberg, Linnea Moen, Elise Thorud, Silje Sæther, Anna Karina Brekka, Maria Westengen og Andrine Flore Stav.

Cup-mestere Liungen Cup 2017

Postet av Varpe Ballklubb den 22. Mai 2017


Lier stadion i Drammensområdet fikk i helgen besøk av to jentelag fra Varpe. Det ene var meldt opp i 2004-klassen og det andre i 2002-klassen.

De yngste jentene vant sin gruppe på lørdag, men røyk dessverre ut i kvartfinalen mot et av arrangørklubbens lag, Stoppen SK. Her er de i frisk feiring etter en av de innledende kampene:

De eldste vant også sin gruppe på lørdagen, og kom direkte til semifinale på søndag. Semien vant de også, og finalen gikk mot Holmen IF. Den måtte avgjøres med straffespark etter ekstraomganger, og pokalen endte altså hos Varpe.

Her er finalelagene stilt opp før avspark:


Sonia tar sin straffe etter to ekstraomganger.

Seierstrofeet!
Besøk på Åråsen

Postet av Varpe Ballklubb den 9. Mai 2017

I kampen mellom LSK og Odd var turen kommet til Varpe og Hakadal. Her kommer noen bilder fra denne ettermiddagen hvor mange Varpe-spillere var i aksjon på flere måter, blant annet som maskoter for LSK- og Odd-spillerne, noen som ballhentere, og noen som tilskuere.

Varpe er æresgjester på Åråsen!

Postet av Varpe Ballklubb den 26. Apr 2017


Mandag den 8. mai møter LSK Odd på Åråsen, og hele Varpe er invitert! Bakgrunnen er LSK's 100-årsjubileum hvor de vil invitere alle klubbene i Akershus etter tur. Her er invitasjonen:

"Lillestrøm Sportsklubb og Akershus Fotballkrets ønsker å styrke samspillet mellom topp og bredde, og ikke minst styrke samholdet om fotballen i Akershus. Vi ønsker å benytte LSK’s kamper i Eliteserien som ramme til dette gjennom hele jubileumssesongen 2017.

Vi har en drøm om at alle fotballspillere i Akershus skal innom Åråsen på en Eliteseriekamp i løpet av sesongen, dette skal vi få til ved en rekke tiltak. Et av tiltakene er ”Æresgjesten”, vi ønsker å invitere deres klubb til Åråsen for å se LSK – Odd mandag den 8/5 2017. Med å invitere klubben så mener vi ”hele klubben”, det vil si styret, trenere, lagledere, spillere og deres familie og venner!

Deres klubb er herved invitert til kamp på Åråsen Stadion 8/5 2017. Kampstart kl 19.00.
Alle klubbens medlemmer med familie og venner kommer gratis inn på kampen. Vi møtes i Fanzone utenfor stadion fra kl 17, her vil det bli utdeling av billetter.

Fanzone åpner 2 timer før kampstart, dvs. kl 17, og vil være et underholdende mingleområde før kampen. Miniturnering for de aller minste av klubbens spillere, muligheter for kjøp av mat og drikke, konkurranser, musikk og intervjuer, muligheter for å stikke innom TV-bussene. Fanzone er også område der LSK’s A-lagsspillere vil passere gjennom før kamp, så muligheten for å hilse på spillere og få en autograf er stor.

Gjesteklubben (Varpe BK) blir presentert over høyttaler-anlegget og på storskjerm at de er spesielt invitert til denne kampen. "


Ved spørsmål, kontakt lagleder for ditt lag, eller send en mail til ina@finor.no.
Pølsefest for barn født i 2010, 2011 og 2012!

Postet av Varpe Ballklubb den 20. Apr 2017


Varpe Ballklubb inviterer gutter og jenter som er født i 2010, 2011 og 2012 til klubbhuset mandag den 24. april kl 17.30.

Varpe er en kvalitetsklubb, og ønsker å gi nærmiljøet et bra fotballmiljø for alle aldre. Foreldrene kan også komme og få litt informasjon mens barna spiser pølser og koser seg. Kanskje blir det litt fotball-lek også!

Velkommen.

Ta gjerne kontakt med Terje Ryen 922 41 314 eller Marianne Teppdalen 952 22 744.

Verdifull støtte

Postet av Varpe Ballklubb den 14. Feb 2017

Klubbhuset.jpg

Det er igjen tid for å fornye klubbmedlemskapet. Alle medlemmer skal ha fått mail om dette ut fra mailadressen dere har registrert i Min Idrett.

I den forbindelse oppfordres også dere som ikke er aktive spillere til å melde dere inn som støttemedlemmer. Det koster 100,- pr person, og betyr mye i form av moralsk og økonomisk støtte for klubben! Vær med på denne superenkle "dugnaden", og oppfordre andre i ditt nærmiljø til å gjøre det samme.

Send en mail til varpe1972@gmail.com med navn, fødselsdato og adresse dersom du ikke er innmeldt i Min Idrett, så ordner vi det (eller send en SMS til 922 41 314).

En annen måte å støtte klubben på, er å registrere spillkortet ditt i Norsk Tipping sin Grasrotandel. Her kan du gjøre slik at Varpe får fem prosent av det du spiller for. Det vil si at dersom du spiller fx. Lotto for hundre kroner, går fem kroner til Varpe. De fem kronene trekkes ikke fra deg, Norsk Tipping sponser disse pengene. Så din innsats, premie eller vinnersjanse vil ikke reduseres!

Du kan sende SMS Grasrotandelen 983911390 til 2020 (tjenesten er gratis). Du kan også registrere spillekortet ditt hos din kommisjonær.


Takk for støtten!
Kretsmesterskap i 5'er-fotball 2017

Postet av Varpe Ballklubb den 9. Feb 2017

For J2004 var fasiten etter første dagen slik: Seier i de tre innledende kampene mot Blaker, Fjellhamar og Lørenskog, med 15-3 i målforskjell.

Dag to var det klart for kvartfinale mot Rælingen for 2004-jentene. Vi gikk ut i hundre og kjørte over et sjokkert Rælingen-lag. Sluttresultatet ble 4-0, men kunne fort ha vært det dobbelte.

Semifinalen mot Ull/Kisa ble et nervedrama ut av en annen verden. Jentene gikk opp i en 2-0 ledelse, men et knapt minutt senere sto det 2-2. Det var klart for 5 min golden goal, men jentene holdt ut og det hele måtte avgjøres på straffer. Etter flere gode redninger av vår fantastiske keeper Andrine, så var det Jenny som fikk æren av å hamre inn det avgjørende målet.

I finalen ble det 4-0 tap mot et meget godt Fjellhamar-lag, men alt i alt en meget sterk prestasjon. Gratulerer med flott sølvmedalje i KM!


J2003 gikk til KM med en viss usikkerhet etter at det måtte gjøres rokkeringer på laget rett før turneringen. Men det skulle vise seg at vi fortsatt stilte med et slagkraftig lag.

Første gruppespillkamp var mot Bjerke. Denne ble vunnet 3-0, vi hadde full kontroll og seieren kunne og burde vel blitt enda større. Kløfta i neste kamp ble noe jevnere, men vi rodde i land en grei 2-0 seier. Siste gruppespillkamp var mot Skjetten, de hadde vunnet 7-0 mot Kløfta og vi regnet med en hard kamp om gruppeseieren. Vi vant jo også "bare" 1-0 mot dette laget i Norway Cup. Dette ble kanskje vår beste kamp i turneringen og vi vant enkelt 4-0. Også her var vi nærmere 5 og 6 enn Skjetten var utligning.

Vi ble gruppevinnere uten å ha sluppet inn ett eneste mål og altså 9-0 i målforskjell.

I kvartfinalen var det mulighet for revansje for fjorårets tap i samme runde mot Ull-Kisa. Det ble en meget spennende kamp. Vi tok tidlig ledelsen 1-0, og når de utlignet til 1-1 var frykten stor for at det skulle bli reprise fra i fjor. Da vi ledet lenge, men tapte til slutt. Men frykten var ubegrunnet, en innøvd cornervariant ga 2-1 som holdt kampen ut.

Neste kamp var semifinalen mot Rælingen, og selv om de var bedre enn oss og har en større bredde, så holdt vi lenge stand på 1-1. Og med litt flaks kunne vi vunnet kampen. Men det må innrømmes at det var fortjent at Rælingen fikk 2 kjappe mål på slutten og vant 3-1. Det var dermed klart for bronsefinale mot LSK, et annet lag som slo oss i fjor. Her var dessverre ikke hodene helt på plass i starten av kampen, og LSK scoret 3 mål før publikum hadde satt seg. Da våknet jentene og dominerte kampen fullstendig, men klarte dessverre bare å få ballen i mål 2 ganger. Dette var en kamp vi burde ha vunnet, men vi måtte reise slukøret og tomhendte hjem til Hakadal.

Alt i alt viste resultatene til både 03 og 04 at vi skal klare å få bra resultater og mye moro også i sesongen som kommer!


Invitasjon til årsmøte

Postet av Varpe Ballklubb den 3. Jan 2017

Godt nytt år til små og store fotballspillere!

Det er på tide å sette punktum for enda et vel gjennomført fotballår, så vi ønsker velkommen til årsmøtet for 2016-sesongen.

Tid og sted er: Klubbhuset mandag 30. januar kl. 18.30.

På agendaen står de vanlige sakene som hører med på et årsmøte. Forslag som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret i hende innen 15.01.2017.

Årsberetningen finner du her: Årsberetning 2016.pdf


Vel møtt!