Årsmøte 2019

Postet av Varpe Ballklubb den 23. Des 2019

Da er det tid for innkalling til årsmøte:

Tid: Mandag den 27. januar 2020

Sted: Klubbhuset på Slettmoen


Fristen for innsending av saker til behandling på årsmøtet er satt til 14.01.2020.

Årsberetning blir lagt ut på hjemmesiden så snart den er klar.


Vi i styret benytter samtidig anledningen til å ønske alle en god jul og et riktig godt nytt år!

Super innsats i Stjernecup for G11

Postet av Varpe Ballklubb den 27. Okt 2019

Denne helgen har altså 11-årslaget tilbragt på cup i Lommedalen og Rykkinn. Baner i og rundt hele Oslo ble tatt i bruk da totalt 312 lag var påmeldt. 

Laget fra Slettmoen reiste selvfølgelig standsmessig i egen buss! 


Her er resultatene fra lørdagens kamper:

Fasiten viser at gutta skulle videre til sluttspill på søndag. Der endte det hele med en flott bronseplass etter to seiere og ett tap i sluttspillet  

Grattis med tredjeplassen🎉🎉 En herlig helg! Takk til trenere, foreldre og spillere - herlig unik gjeng⚽👍 Og en ekstra takk til Axel og Varpebussen
Fire kvalitetsklubber i dalen

Postet av Varpe Ballklubb den 12. Jun 2019

Eva Karlsen (KA Klubbutvikling, NFF Akershus), Øystein Nygård - Nittedal, Leif Brandeggen - Gjelleråsen, Hanne Hanken og Andreas Juell - Hakadal, Terje Ryen Varpe, Gro Langdalen (Kretsleder, NFF Akershus) og Jane Hellstrand, Nittedal. | Foto: NFF Akershus 

NFF Kvalitetsklubb består av 3 nivåer. Hvert nivå har sine kriteriesett som klubben må oppfylle for å kunne kalle seg kvalitetsklubb på det enkelte nivå. Vi gratulerer Nittedal IL med sertifisering nå i juni, og dermed er alle fire fotballklubbene i Nittedal kvalitetsklubber. 

Lørdag 8. juni fikk NIL sitt bevis på at de nå er kvalitetsklubb, og da benyttet NFF anledningen til å samle alle fire klubbene til en liten markering av kvalitetsklubbtettheten i Nittedal!


Klubb

Sertifisert nivå 1

Enebakk IFJuni 2019
Nittedal Juni 2019
Kløfta ILMars 2019
Hakadal ILNovember 2018
Lillestrøm SKNovember 2018
Fjellhamar FKJuni 2018
Ullensaker/KisaJuni 2018
Funnefoss/VormsundNovember 2017
DalenSeptember 2017
Flisbyen BKApril 2017
GjelleråsenFebruar 2017
Bjørkelangen SFDesember 2016
Rælingen FK September 2016
Lørenskog IFJuni 2016
Skedsmo FKNovember 2015
Løvenstad FKNovember 2015
Varpe BKAugust 2015
Hvam ILJuni 2015

Kick-off sesongen 2019

Postet av Varpe Ballklubb den 20. Mar 2019

Fotballen engasjerer alle: Spillere, trenere, frivillige og supportere. Inkludering og likestilling er viktige verdier som det jobbes med. Men på ett område er imidlertid fotballen i likhet med toppidretten generelt, i utakt med samfunnet. Nemlig homofili i toppfotballen. Dette viktige temaet satte NFF fokus på under årets kick-off som ble arrangert på Åråsen 19. mars.

Vi fikk se stykket "Ingen er homo i 2. divisjon", hvor vi møter karakteren Kristian Andersen,  fotballsupporter for Raufoss Fotball. Kristian er ute på foredragsturné i regi av Norges Fotballforbund og FRI – Foreningen for kjønns og seksualitetsmangfold. Han snakker om homofili i fotballen, og diskuterer hvorfor det er så vanskelig å stå fram som homofil dersom man er fotballspiller. Ingen har stått fram ennå. Når faller denne siste bastionen for gammeldags maskulinitet?

Temaet er nå heldigvis kommet i fokus fra mange hold. Norges Fotballforbund sier for eksempel at de har lagt stor vekt på homofili i fotballen de siste årene, blant annet gjennom utdanning av trenere og ledere. NRK-serien Heimebane har også homofili i toppfotballen som et av temaene denne sesongen.

Terje Ryen hedret som æresmedlem på Kretstinget i NFF Akershus

Postet av Varpe Ballklubb den 18. Mar 2019


Mandag 25.februar ble Kretstinget 2018 gjennomført på Thon Hotel Oslo Airport, med rundt 80 personer tilstede. Innledningsvis holdt Cato Haug, leder Sarpsborg 08 et innlegg om ledelse,verdier og frivillighet. Gunhild Lærum, styremedlem i NFF og generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt hadde innlegg om tingenes tilstand sett fra NFF's side.
Det var som seg hør og bør en rekke utmerkelser og priser som ble delt ut under kretstinget, deriblant ble Terje Ryen i Varpe BK tildelt Æresmedlemskap. NFF begrunner utmerkelsen med følgende: 

Æresmedlem
Terje Ryen – Varpe BK

Personen vi i kveld ønsker å hedre har i en årrekke utmerket seg i sin klubb og nærmiljø. Vedkommende har bygget klubben til det den er i dag. 
Han har lagt ned tusentalls frivillighetstimer både som klubbleder, anleggsansvarlig, utdanningsansvarlig, FIKS ansvarlig og ansvarlig for alle administrative oppgaver  

I de siste årene har klubben hatt fokus på klubbutvikling, og med denne personen i spissen har klubben deltatt med flere representanter på trener- og lederkurs.
Når fotballkretsen startet opp med Kvalitetsklubb stod vedkommende i bresjen for at klubben skulle delta i NFF kvalitetsklubb. Klubben ble tatt ut som en av kretsens klubber i første runde,
og ble sertifisert på nivå 1 som klubb nummer to i Akershus august 2015. Selv om vedkommende har vært leder i klubben i alle år, er han nytenkende og ønsker utvikling for seg og klubben.
 

Varpe BK ble stiftet 1/3-72 med Terje Ryen som leder. Han er fortsatt leder, og har vært det uavbrutt i 47 år. Terje har hatt nesten hatt samtlige verv i klubben.
Fra ingenting, har klubben fått til følgende under Terje: Stedet Varpet er et lite sted øverst i Nittedal kommune. På Varpet er det en barneskole.
Bygd gressbane (11er), to kunstgressbaner (7er / 11er) og kretsens første 
ballbinge. Nytt klubbhus som stort sett er bygd på dugnad.  

Terje leder en driftig klubb med 7 lag i 2018. Lagene er fordelt på to seniorlag, da ett kvinnelag og fem barnelag.  

Terje deltar alltid på alle fellestiltak i fotballkretsen og er alltid blid og i godt humør. 
Han er tildelt frivillighetsprisen i Akershus Idrettskrets i 2009, og kretsens gullmerke i 2002. 


Vedlegger link til NFF Akershus hjemmeside:

https://www.fotball.no/kretser/akershus/om-kretsen/kretsmoter/2019/utdeling-av-priser-pa-kretstinget-2018/
Årsberetning 2018

Postet av Varpe Ballklubb den 15. Jan 2019

Les årsberetningen for året som gikk her:

Årsberetning 2018.pdf