Kick-off sesongen 2019

Postet av Varpe Ballklubb den 20. Mar 2019

Fotballen engasjerer alle: Spillere, trenere, frivillige og supportere. Inkludering og likestilling er viktige verdier som det jobbes med. Men på ett område er imidlertid fotballen i likhet med toppidretten generelt, i utakt med samfunnet. Nemlig homofili i toppfotballen. Dette viktige temaet satte NFF fokus på under årets kick-off som ble arrangert på Åråsen 19. mars.

Vi fikk se stykket "Ingen er homo i 2. divisjon", hvor vi møter karakteren Kristian Andersen,  fotballsupporter for Raufoss Fotball. Kristian er ute på foredragsturné i regi av Norges Fotballforbund og FRI – Foreningen for kjønns og seksualitetsmangfold. Han snakker om homofili i fotballen, og diskuterer hvorfor det er så vanskelig å stå fram som homofil dersom man er fotballspiller. Ingen har stått fram ennå. Når faller denne siste bastionen for gammeldags maskulinitet?

Temaet er nå heldigvis kommet i fokus fra mange hold. Norges Fotballforbund sier for eksempel at de har lagt stor vekt på homofili i fotballen de siste årene, blant annet gjennom utdanning av trenere og ledere. NRK-serien Heimebane har også homofili i toppfotballen som et av temaene denne sesongen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.