Varpe er Norway Cup-vinnere 2017!

Postet av Varpe Ballklubb den 30. Aug 2017


Det er en stund siden sommerferien nå, og hverdagen er tilbake igjen på Slettmoen med treninger og kamper som vanlig. Men på klubbhuset står beviset på det som skjedde på Ekeberg i begynnelsen av august: Norway Cup-pokalen! 

Dette skrev klubbens leder på Facebook da jentene på J13-laget vant hele klassen sin:

Så var det ikke en drøm, men en drøm som ble virkelig. Tenke seg til lille Varpe vinner Norway cup med jenter 13. Klubben som i sin tid ble titulert som "et morsomt lag i skogen" i Varingen .Så en takk til alle som hadde troa på oss, det gjelder bare å være litt tålmodig. Så etter 45 år så fikk vi oppleve dette helt utrolige. Takk til jentene, trenere og lagledere. 😃 Takk til alle som har stått på for Varpe opp gjennom årene, alle våre medlemmer og ikke minst til alle dere som var med og heiet oss fram til seier på Ekeberg. Hilsen en stolt Varpe leder! 

Her blir Terje Ryen intervjuet på TV2:


Her er hva Romerikes Blad skrev da seieren var et faktum:

– Vi har en knallgod gjeng med fotballjenter og det morsomt at de gikk hele veien i år, forteller trener Tommy Sørlien.

Overlegne

Varpe er en liten klubb i Nittedal og klubben har slått sammen en treningsgruppe bestående av jenter født ifra 2001 til 2004.

– Det var bare ni spillere som kunne delta i J13-klassen, så vi måtte ta med oss noen spillere født i 2003. I tillegg fikk vi låne to spillere fra Fet, sier treneren.

Jentene vant enkelt gruppespillet med en målforskjell på 27–1.

– Jeg tror jentene drar veldig nytte av at de har en treningshverdag hvor de blir matchet mot jenter som er eldre enn dem. Det viste seg litt under den uka her, og vi fikk vel først litt motstand først i finalen.

Der vant de 2–1 over Kolbotn.

Feiret

I fjor stilte klubben også med lag i J13-klassen, men da røk de mot naboklubben Gjelleråsen i semifinalen.

– Mange av dem som var med i fjor, var også med i år og jeg tror de syns det var moro å komme hakket lenger i år, sier treneren.

Han forteller at ingen andre lag fra klubben noen gang har vunnet en finale i Norway Cup.

I tillegg ble lagets keeper, Thiril Erichsen, kåret til banens beste under finalen.

– Det er klart det er moro for jentene å sette en slags klubbrekord. Etter finalen i går dro vi tilbake til klubbhuset og feiret med pizza og brus, mens vi så kampen i reprise.

, Romerikes Blad


Og dette sto i Varingen:

- Det føles helt rått! Dette er stort! Varpe-trener Richard Hjørnstad fant nesten ikke ord og måtte ty til klisjéer etter å ha sett jentelaget slå Kolbotn 2-1i fredagens Norway Cup-finale.

 –  Dette er vårt tredje forsøk. Vi har vært nærme før, senest i fjor da vi ble slått ut i semifinalen av naboklubben Gjelleråsen.

Årets finale i klasse T, J13 år 9-er, ble både jevn og spennende. Etter å ha ledet 2-0 ved pause, fikk Varpe et baklengsmål tidlig i andre omgang, noe som gjorde resten av kampen spennende.

Begge lag hadde sine sjanser, men det ble ingen flere scoringer. Elise Thoruds to scoringer i første omgang ble dermed tungen på vektskålen. Det første var et langskudd, det andre kom da hun fikk foten på ballen etter kaotiske tilstander i Kolbotns forsvar.

 Banens beste

Men keeper Thiril Rækstad Erichsen ble kanskje en minst like stor matchvinner for Varpe. Etter kampen ble hun da også kåret til banens beste spiller.

- Vi er den minste klubben i bygda og dro i gang en skikkelig jentesatsing for fire-fem år siden, med mange jenter født i 2002 til 2004. Det har vært mye og langsiktig jobbing, og mange personer har vært involvert. Derfor er dette stort, sier trener Hjørnstad.

 - Kunne bikket begge veier

- Hvordan hadde du det under kampen?

- Jeg var ganske rolig faktisk. Men kampen var spennende, den kunne bikket begge veier. Men vi har noen matchvinnere som er gode å ha i slike kamper. Jeg så det på dem, de var helt rolige og konsentrerte før kampen. De ville ikke ha en gjentakelse av det som skjedde i fjor, sier Richard Hjørnstad.

Vi kan forsikre om at disse jentene ikke var like rolige etter kampen. Feiringen vil nok vare utover…

Tekst og foto: Henrik Aasbø, Varingen

Kampfakta:

Det ble et meget spennende oppgjør mellom Kolbotn IL og Varpe BK. Varpe BK startet best og fikk scoret to mål før pause. Kolbotn jobbet hardt for å prøve å komme seg tilbake i kampen. Nummer 17 for Kolbotn, Sara Bahtijaragic, klarte å putte ballen i nettet, men det holdt ikke. Varpe BK stakk av med seieren og vant finalen i klasse T.

Kolbotn IL-Varpe BK 1-2 (0-2) Mål: 0-1 Elise Thorud, 0-2 Elise Thorud og 1-2 Sara Bahtijaragic Gule kort: Ingen Røde kort: Ingen Dommere: Ingeborg Myrind Bekkavik (Sjetne IL), Merete Hammer (Vartdal TIL), Johanne Grøbeck (Kvæfjord IL) og Camilla Heien-Wiik (Laksevåg TIL). Kolbotn IL: Anniken Haagenrud, Benedikte Sofie Hjetland, Ina Winita Harneshaug, Marthe Holtet Røsseth, Thea Wilhelmsen, Mie Svingeseth, Nora Mathiassen-Nymoen, Sara Bahtijaragic, Anna Flatekvål, Andrea Langseth, Mathea Viddal Kloster og Marthe Tangen Staås. Varpe BK: Thiril Rækstad Erichsen, Emma Sjøblom, Monica A. Berg, Lisa Fergusson Sørlien, Sonia Fearnley, Hanne Broberg, Linnea Moen, Elise Thorud, Silje Sæther, Anna Karina Brekka, Maria Westengen og Andrine Flore Stav.